Kurki -nostoapulaite

Tehokkuus ja ergonomia käsi kädessä: Kurki -nostoapulaite

Kaisan Tuotteiden Kurki-nostoapulaite tuo apua keittiösi ergonomiahaasteisiin erityisesti massojen annostelussa. Vaikka massojen kauhominen, vetäminen ja kaatoannostelu ovat edelleen sinun käsissäsi, tekee Kurki näistä toimista huomattavasti kevyempiä ja sujuvampia. Tämä ei pelkästään lisää mukavuutta työskentelyyn, vaan nopeuttaa myös ruoanvalmistusprosessiasi. Kun toimet ovat kevyempiä, ne ovat myös nopeampia. Tee enemmän, rasita vähemmän – Kurki on apunasi!

Kurki tekee annostelusta kevyempää ja tehokkaampaa

Monipuolinen Kurki-nostoapulaite edustaa käytännönläheistä työergonomiaa. Sen liikuteltavuus takaa sen, että työntekijät voivat hyödyntää laitetta monenlaisissa työympäristöissä. Laitteen mekaanisesti korkeussäädettävä taso auttaa sekä massa-annostelussa että raaka-aineiden siirrossa. Lisäksi se mahdollistaa ergonomisen työskentelyn, jossa selän saa pidettyä suorana.

Kurjen monipuoliset ominaisuudet, kuten säädettävä aisa, portaattomasti pituussäädettävä kauha sekä käsikäyttöinen vinssi tekevät siitä erittäin käyttäjäystävällisen. Ja kun puhutaan laitteen laadusta ja kestävyydestä, kotimainen valmistus, ruostumaton teräs sekä tehdastarkastus puhuvat puolestaan. Vesipestävyys ja helposti irrotettavat osat varmistavat, että laitteen ylläpito on sujuvaa. Lisäksi Kurki-nostoapulaite on hyödyllisyysmallisuojattu, mikä korostaa sen ainutlaatuista designia ja toiminnallisuutta. Investoi työympäristöösi – valitse Kurki.

Työergonomia ja liikuteltavuus

Korkeussäädettävä taso

Monipuoliset ominaisuudet

Laatu ja kestävyys

Helppo puhdistus

Kurki -nostoapulaite on hyödyllisyysmallisuojattu tuote

Miksi asiakkaamme käyttävät Kurkea?

 

Tuo kauhankevennin sinne, missä sitä eniten tarvitset

Tuotantokeittiöitä on monenlaisia. Kaikissa ei kauhankeventimen kiskon kattoasennus ole mahdollista esimerkiksi tuuletuskanavien tai muiden laitteiden takia. Asennusvapaa Kurki -nostoapulaite on kauhankeventimen liikuteltava teline, jonka voit tuoda kätevästi työpisteen lähelle, olipa se missä vaan.

Voit hyödyntää monenlaisia työmenetelmiä

Kurki-nostoapulaitteen aisa on säädettävissä eri asentoihin laitteen suhteen. Kun hyödynnät laitteen korkeusäädettävää aputasoa, voit annostella kauhomisen lisäksi vetämällä ruokamassaa annosteluvuokiin. Säästät energiaa ja voimia!

Säädettävä aputaso tuo joustavuutta työtapoihin

Et tarvitse erillisiä apuvaunuja, kun hyödynnät annostelussa Kurki-nostoapulaitteen korkeussäädettävää tasoa. Voit laittaa annosvuoat tasolle ja laskea tason korkeutta kattilan kallistuksen myötä. Näin voit aina työskennellä ergonomisesti parhaalla tavalla koko annostelun ajan.

Kuvia Kurjesta

Ergonomiaa valmistuskeittiöihin

Kurki on kätevä ratkaisu keittiön ergonomiahaasteisiin!

Käyttövalmis Kurki -nostoapulaite mahdollistaa monipuoliset annostelutekniikat. Samassa laitteessa on sekä kauhankevennin että korkeussäädettävä taso. Annostelu helpottuu ja nopeutuu! Kotimaisuus ja kestävyys tekevät siitä järki-investoinnin ammattikeittiöille. Kurki on kehitetty asiakastarpeeseen ja videolla Sodankylän ruokapalvelupäällikkö Merja Ahola kertoo laitteen syntyhistoriasta.

Kurki auttaa rasitusvammojen ehkäisyssä

Kaisan Tuotteiden kärkituote Kurki-nostoapulaite on otettu innostuneesti vastaan markkinoilla ja ammattilaiskäyttäjiä onkin jo useita tuotantokeittiöissä ympäri Suomea.

Videolla voit tutustua erilaisiin ergonomiahaasteisiin ruokamassojen kattila-annostelussa. Kaisan Tuotteiden Kaisa Korhonen kertoo kuinka voit hyödyntää monipuolisesti Kurki-nostoapulaitetta ja ehkäistä tyypillisimpiä rasitusvammoja työssäsi.

Mitä Kurki -laitteeseen kuuluu?

Kurki on massojen annosteluun käyttövalmis kokonaisuus, johon kuuluu:

 • Kauhankeventimen liikuteltava teline
 • Mekaanisesti korkeussäädettävä taso
 • Kauhankevennin
 • Mansetti -kauhasetti (kahden käden otteen kauha)

Mitä ovat Kurki -nostoapulaitteen mitat ja paino?

Laitteen mitat

 • Korkeus 1790 mm
 • Leveys  620 mm
 • Pituus  840 mm
 • Korkeussäädettävän tason mitat: leveys 400 mm, pituus 600 mm

Omapaino 60 kg

Max kuorma /aisa: 4 kg

Max kuorma / taso: 40 kg

 

Millaisia kokoonpanoja on saatavilla?

Kurki-nostoapulaitteen peruskokoonpano sisältää rungon, kauhankeventimen kääntyvän, irrotettavan aisan, korkeussäädettävän tason sekä kauhankeventimen ja kahden käden otteen kauhan (Mansetti -kauhasetti)

Kurki -nostoapulaitteesta on kehitetty myös Tolppa- Kurki, joka asennetaan kiinteästi kattilan viereen lattiaan. Tämä vaihtoehto voi olla sopiva silloin, kun keittiöllä on toimiva ratkaisu korkeussäädettäväksi tasoksi, mutta kauhankevennin-ratkaisu puuttuu. Tolppa-Kurjen toimitus sisältää runkotolpan, kauhankeventimen ripustusaisan, kauhankeventimen ja Mansetti -kauhasetin. Tässä versiossa ei ole mukana korkeussäädettävää tasoa. Kauhankeventimen kiinnitysaisa on kääntyvä ja pituussäädettävä. Aisan saa irti tolpasta.

Kurki -nostoapulaitteen korkeussäädettävä taso on mahdollista hankkia ilman kauhankevennin -osuutta.  Tämä vaihtoehto voi olla sopiva silloin, kun keittiöllä on jo asennettu kisko kattiloiden päälle mutta korkeussäädettävä taso puuttuu.

Kurjen lisävaruste vaakanäytön teline soveltuu käytettäväksi kaikkien näiden kokoonpanojen kanssa.

Millaista ylläpitoa tai huoltoa Kurki -nostoapulaite vaatii?

Pitääksesi Kurki -nostoapulaitteen toimintakuntoisena, suosittelemme päivittäistä käytön jälkeistä puhdistusta sekä määrävälein (esim. 2 viikkoa) tapahtuvaa perusteellisempaa puhdistusta.
Mansetti -kauhasetin kaikki osat voi pestä käytön jälkeen astiapesukoneessa. Kauhankevennin ei sovellu pestäväksi astianpesukoneessa, vaan se pitää pestä käsin.

Kurki-nostoapulaitteen korkeussäädettävän tason nostomekanismi on suojassa kannen alla. Päivittäinen kevyt puhdistus käy hyvin pyyhkimällä. Kauhankeventimen ripustusaisan voi irrottaa ja pestä astianpesukoneessa (esim. tappipesukone). Aisan toimivuuden kannalta aisa kannattaa pestä astianpesukoneessa säännöllisesti. Aisan liikkuvuutta voi parantaa laittamalla pesun jälkeen runkotolpan tappiin ja aisan holkkiputkeen esimerkiksi vuokasprayta tai rypsiöljyä.

Kaikki laitteen osat ovat mekaanisesti irrotettavissa perusteellisempaa puhdistusta varten. Vesipesua varten voit helposti irrottaa aisan, nostomekanismin kotelon ja suojapellin. Korkeussäädettävä taso on pikakiinnityksellä rungon ympärillä, jolloin sen voi irrottaa ja pestä joko astianpesukoneessa tai käsin.
Perusteellisempi pesu suositellaan tehtäväksi noin kerran kuukaudessa, jolloin laitteesta irrotetaan suojapellit ja pestään astianpesukoneessa. Korkeussäädettävä taso irrotetaan ja pestään joko koneessa tai käsin. Kurjen runko pestään käsin. Samalla tarkistetaan nostovaijerin kunto. Rispaantunut vaijeri on vaihdettava välittömästi. Tarkistetaan myös vinssin kiinnitys, että pultit ovat kunnolla kiristettyinä kiinni.

Kurki on CE-merkitty ja direktiivit täyttävä tuote!

Kurki on CE-merkitty ja se täyttää konedirektiivi 2006/42/EY turvallisuusvaatimukset.

Mitä asiakkaamme sanovat:

Merja Ahola | Sodankylän kunnan ruokapalvelupäällikkö

”Meillä Sodankylän Ruokapalveluissa on käytössä Kurki-nostoapulaite. Emme ymmärrä miten olemme aiemmin tulleet toimeen ilman sitä.”

Anu Ahola | Raahen Ateriapalvelut, Ammattiopiston keittiö

”Kurki nostoapulaite helpottaa todella paljon ruoan jakamista astioihin, käsiin kohdistuva rasitus vähenee huomattavasti, suunnitellussa on otettu hienosti huomioon ergonomia.

 

Merenojan Yhtenäiskoulun keittiön henkilökunta ja palveluvastaava Raija Sorvari

”Kurki -nostoapulaite:

 • Helpottaa padasta tyhjentämistä
 • Säästää ranteita, olkapäitä, selkää
 • Vähentää sairaslomia
 • Nopeuttaa padan tyhjentämistä
 • KÄYTÖSSÄ JOKA PÄIVÄ”

Hämeenkyrön monitoimikeskus Sillan keskuskeittiön mielipiteitä Kurki -nostoapulaitteesta

 • ”Kurjen nostotaso ja vaakanäytön teline ovat meillä ahkerassa käytössä jo muussakin kuin vain massojen jaossa, vaikka siihen tehtävään Kurki alun perin hankittiin.”
 • ”Kurjen osat ovat helposti irrotettavia ja pestäviä.”
 • ”Massojen jako sujuu helposti yhden pysähdyksen taktiikalla, koska kaikki tarvittava on lähellä, kun Kurjen viereen asettuu.”
 • ”Kurjella voi työskennellä ergonomisesti molemmilla käsillä.”
 • ”Kurjen käyttö keventää työtä, erityisesti niska-hartiaseutu tykkää.”
 • ”Kurjilla on kohta muuttopuuhat meneillään, mutta meidän Kurki ei muuta mihinkään.”

Hyrian ravintolapalvelut / valmistuskeittiö

 • Kurki-nostoapulaite ja vaakanäytön teline ovat meillä päivittäisessä käytössä.
 • Teline on helppo siirtää ja siinä on hyvät säätömahdollisuudet.
 • Korkeussäädettävää tasoa on helppo ja kevyt nostaa ja laskea kääntöpyörän avulla.
 • Kevennin  keventää ruoan nostoa padasta huomattavasti. 
 • Kauhat pysyvät hyvin kiinni eivätkä lähde liukumaan paikaltaan.

Saatavilla olevat lisävarusteet

Lisävaruste: Vaakanäytön teline

Telineen avulla johdollisen vaakanäytön saa kätevästi Kurjen runkoon kiinni, joten annostellessasi massaa tasovaa’lla näet punnitustuloksen helposti ja kurkistelematta.

Näytön teline on käännettävä ja näytön katsomiskulmaa voi kallistaa  – näin jokainen käyttäjä voi säätää näytön kulman itselleen sopivaksi.
Käyttämällä tasovaakaa ja hyödyntämällä vaakanäytön telinettä Kurki-nostoapulaitteessa sinulla on liikuteltava punnitusyksikkö, korkeussäädettävällä vaaka -tasolla.

Ota yhteyttä!